top of page

Книжно Ревю: "Пясъчен Замък" от Ерин Уот

Updated: Jul 14, 2019


Книга: "Пясъчен Замък"

Поредица: "Семейство Роял"

Автор: Ерин Уот

Страници: 392

Издателство: Уо (Егмонт)


Ела Харпър се е сблъсквала с какви ли не предизвикателства, които животът ѝ е поднасял. Тя е силна, упорита и е готова на всичко, за да защити любимите си хора. Но двама души навярно ще ѝ дойдат в повече: изведнъж появилият се, изгубен някога баща, и гаджето ѝ, чийто живот виси на косъм.


Рийд Роял се пали бързо и лесно раздава юмруци, но ето че е дошъл мигът, в който трудният му характер му изиграва лоша шега. Ако иска да спаси себе си и момичето, което обича, той трябва да надмогне миналото и да изчисти репутацията си.


Никой не вярва, че Ела е способна да оцелее сред семейство Роял. Убедени са, че Рийд ще унищожи всички...


А това може и да се окаже вярно.


Здравейте Ангелчета!


Ето ме и мен с поредното ревю - продължение към поредицата и семейната драма на Семейство Роял. Да, поредицата продължава с “Пясъчен Замък”.


Биологичният баща на Ела се появи - оказа се, че съпругата му го мрази, претърпял е катастрофа със самолет и парашута му не се е отворил. Разбира се, Ела не може да му се довери току - така. Още повече, че баща ѝ далеч не е толкова мил, добър и.. еми готин, независимо че момчетата Роял го обожават и за тях той е пример на подражание. Напротив - той е себичен, контролиращ, неимоверно богат и отвратително арогантен. Опитва се да контролира всяко движение на Ела, всеки аспект от живота ѝ и колкото и да не ѝ се иска, тя все пак е принудена да отиде и да живее при него. На всичкото отгоре Ела инсценира, че е скъсала с Рийд, само и само баща ѝ да не създава проблеми.


Всъщност Ела и Рийд продължават да са заедно, да си пишат и да излизат - тайно, разбира се. На всичкото отгоре Рийд все още е главният заподозрян в убийството на Брук - мъртвата приятелка на Калъм Роял.


Сега Рийд трябва да успее да намери начин да се измъкне, но някои неща дори и парите и влиянието на семейство Роял не може да купи. Рийд се съгласява да приеме сделка за ранно изслушване и да влезе в затвора по - рано. Въпреки, че Ела не е съгласна с него. Още по - трудно е Рийд да спре да се бие и да прилага насилие, за да реши проблемите си. Добре, че е Ела да го укроти.


Смея да кажа, че в тази книга имаше много повече драма, динамика, интриги и лъжи. Определено не очаквах повечето от моментите, които ме накараха нетърпеливо да разгръщам страниците.

След като Ела и Рийд продължиха тайната си връзка зад гърба на баща ѝ дойде ред и на обратите. Е, все някъде трябваше да ги има. Естествено те бяха чак към края.


След като бащата на Ела я принуди да се изнесе при него и съпругата му, Ела беше настанена в стаята, където покойната Брук бе отседнала. Докато Ела подрежда нещата си, има за задача да разпита съпругата на баща си Дейна и да намери каквито и да е доказателства, уличаващи я за убийството на Брук и за изнудването ѝ над Гидиън. Не щеш ли, Ела намира тайно скрито писмо от майката на Рийд до Стив. Разкрива се дълго пазена семейна тайна, която би унищожила цялото семейство и за която Стив е готов да убие не само Брук, но дори съпругата си и собствената си дъщеря.


Както казах - има драма, толкова много драма, че едва ли някой може да я преглътне. Но като за трета част от поредицата, смятам че напрежението го имаше във всяка една страница. Е, никой не е казал, че живота на ботатите е лесен. Още повече на Семейство Роял.


Този път обаче няма да се впускам в излишни подробности около сюжета, а само ще ви кажа, че определено останах впечатлена. И да, този път Ела и Рийд получиха своя щастлив край. Рийд беше оправдан, тъй като Стив си призна за убийството на Брук и отиде в колеж, в който после и Ела ще отиде. Избраха програмите си заедно и Ела се върна да живее обратно в имението на семейство Роял. Калъм е легалният ѝ настойник и Ела го приема като свой баща. Ела даде част от състоянието си на Дейна, за да унищожи всички улики и материали, с който Дейна държеше Гидиън.


И сега, след като приключих с трите книги от поредицата ми е все по - интересно да разбера какво точно ще се случи занапред. Няма как да разбера, ако не ги прочета обаче.


Както вече казах, книгата поне за мен беше най - вълнуващатата и динамична от поредицата (поне докъдето съм я прочела, де). Луксозният свят с лъскави коли, скъпи имоти и красиви илюзии може и да е примамлив, но далеч не означава, че героите ни спят спокойно. Колкото повече възможности имат, толкова повече чувството им за недосегаемост се увеличава и нашият приятел Стив О’Халоран е съвсем точен пример за това. Е, като във всяка история - трябва да има и злодей. Но пък да си кажа честно, повече клонях към мисълта, че Дейна е злодея в приказката на Ела и Рийд.


Книгата, както и цялото семейство Роял наистина ме завладяха, и да си кажа право не ми се иска поредицата да свършва. Е, определено не бих я предоставила с лека ръка, ако имах дъщеря тийнейджър, но пък за сметка на това четивото е леко, забавно, хумористично, завладяващи у затова ще дам 4 / 5 звездички.


Гарантирам, че няма да съжалявате за този избор, защото Семейство Роял не само ще те завладеят и покорят, но и ще те унищожат.


Аз се впускам в четене на четвъртата част, за да видя дали приказката на Ела и Рийд ще продължи (по-скоро искам да разбера дали ще се оженят), а с вас ще се видим в следващото ревю!


Не спирайте да четете, и помнете: A Book a day Keeps the Reality Away!


XoXo, -K.

7 views0 comments
bottom of page