top of page

Книжно ревю: "Уравнението на любовта" от Хелън Хоан


Уравнението на любовта


Автор: Хелън Хоан

Страници: 308

Издателство: "Ибис"


Оценка: 5/5 звезди

Стела Лейн вярва, че математиката е най-важното нещо във Вселената. Тя създава алгоритми, които предвиждат покупките на потребителите – работа, която ѝ носи повече пари, отколкото може да похарчи. Но що се отнася до любовния живот, тя има по-малко опит от която и да е друга трийсетгодишна жена, дължащ се най-вече на затрудненията ѝ в общуването с хората.

Нейното заключение е, че се нуждае от много практика... с професионалист. Ето защо наема придружителя Майкъл Фан, който се съгласява да ѝ помогне да отметнат всички точки от нейния старателно подготвен списък. Не след дълго тяхното на пръв поглед откачено споразумение започва да придобива смисъл, a чувствата, които Стела започва да изпитва, ще я убедят, че най-прекрасният вид логика е... любовта.

Здравейте, Ангелчета!


Тук съм с ново ревю!


Чудих се известно време дали да обединя няколко ревюта в един по-дълъг пост, но реших да ги разделя в няколко по-кратки.

Хайде сега без много да се отплесвам в детайли от живота си (за това си имаме неделната рубрика, в която ви обяснявам предостатъчно), пристъпвам към ревюто.

Много пъти съм ви споменавала,о че съм сравнително нова в четенето на чиклит, така че тва не е главният аспект на читателския ми интерес. Определено обаче не ми се нрави идеята да чета за болести или тежки диагнози, защото книгата за мен е бягство в един по-различен и по-добър свят, та затова и взех с предубеждения тази книга.


Изненадващо, изобщо не бе това, което очаквах.

Историята бе романтична, интересна, забавна, трогателна и стопляща сърцето, зажадняло за любов. Успя да разбие всички мои предубеждения, очаквания и най-вече скептицизъм.

Очаквах автора да наблегне на самата болест на главната героиня, която страда от форма на аутизъм, което би отежнило сюжета, но... Това не се случи.

Насладих се на една сладка героиня със свои собствени разбирания, която въпреки болестта си е един силен, трогващ и невероятнен персонаж със свой свят, който дотолкова те грабва, че няма как да не се влюбиш в нея.

Смях се със сълзи и плаках, толкова много плаках на тази толкова искрена и най-чиста форма на любов, която променя всички представи на читателя.


Забавлявах се на комичното и останах изключително пристрастна към сладката Стела, към терзанията и разбиранията ѝ за света, които някак наивни са толкова искрени и лични.


Ако искате да прочетете една много по-различна, нестандартна, трогваща в своята уникалност, разтърсваща в своята искреност и чистота любовна история, която ще ви разсмее и ще стопли сърцето ви - това е книгата за вас и горещо я препоръчвам!


Не спирайте да четете и задължително прочетете тази красива любовна история.


И не забравяйте: A book a day keeps the reality away!


XoXo, - K.

16 views0 comments
bottom of page