top of page

Книжно ревю: "Нещо Повече от Любов" от Джули Джеймс


Книга: "Нещо Повече от Любов"

Автор: Джули Джеймс

Страници: 284

Издателство: "Ибис"


Оценка: 4/5


Романтична комедия, изпълнена със забавни ситуации и остроумен диалог, която ще внесе свеж полъх в забързаното ви ежедневие.

Бивша футболна звезда, а сега един от водещите прокурори в Чикаго, Кейд Морган е готов на всичко, за да спипа корумпиран щатски сенатор, което означава, че се нуждае от помощта на Брук Паркър. Като главен юрист на верига ресторанти, тя разполага с възможността да скрие подслушвателно устройство на масата на сенатора в едно от луксозните заведения на компанията, така че агентите на ФБР да могат да чуят разговора му. Единственото, което Кейд трябва да стори, е да убеди Брук да им сътрудничи, а той не се бои да използва както своя чар, така и влиянието на поста си, за да го постигне.

Kато опитна бизнес дама, Брук е наясно, че трябва да съдейства на Прокуратурата, дори ако това означава да работи заедно с Кейд. Зад саркастичните подмятания, прехвърчащи между двамата, определено се крие наелектризиращо привличане, ала Брук е твърдо решена нещата да не стигнат по-далеч. Кейд е съгласен… докато един неочакван обрат на събитията не хвърля живота му в смут. Той осъзнава, че иска нещо повече от просто приятно изкарване с единствената жена, в която би могъл да се влюби неустоимо...

Здравейте, Ангелчета!


Аз съм отново тук с моите размисли относно любовните романи на Джули Джеймс! И не, все още не съм сготвила мусаката. Ще трябва да почака, тъй като имам по - важни неща за вършене.

Експонат А

Нека започна от корицата. Трябва да ви призная, че кориците към книгите на Джули Джеймс, издавани от издателство "Ибис" са невероятни. Разглеждах кориците по английските/американските издания и какво да ви кажа - нашите са много,ама много по - красиви.


<----- (За сравнение мога да погледнете експонат А вляво. Не е красива, нали?

Все пак я слагам обаче тук, за да се вижда и да внесе някакъв грозен лилав и натрапчив цвят в това ревю.)


След като си изяснихме въпроса с корицата и моята мусака, която явно днес няма да сготвя, нека преминем съвсем плавно и спокойно към ревюто на книгата.


По принцип книгите на Джули Джеймс си имали някакъв ред, ама кой да знае? Аз хващам едната, после минавам на другата, отивам на третата и виждам че тя е със събития преди първата, която съм прочела. Еми, какво да се прави. Тъй както съм я почнала... Вече минах шест от девет книги, ще се прежаля. И в какъвто ред ги прочетох аз, в такъв ред ще трябва и вие да четете ревютата. Бих искала да кажа, че съжалявам... Ама май вече е излишно... Ето на, пак се отплеснах от темата. Да, ревюто към книгата! Започвам го.


Историята е сладникава, забавна, лятна и доста свежа. За стотен път казвам - харесвам героините и книгите на Джули Джеймс. Да, това ще го прочетете поне още двайсет пъти и в следващите ревюта. Стила на Джули Джеймс е лек, непринуден, умерен и заразяващо разсмиващ. Историята ни показва, че има и по - важни неща от парите. Показва ни важните и най - ценни неща от живота: приятели, семейство, любов. Книгата е идеален пример за една лоялна жена, пред която се отваря невероятна възможност и да постигне това, за което е работила толкова дълго и неуморно. Но да я приеме означава да остави зад гърба си приятелите си, хората на които е била лоялна, тези които я обичат и които тя обича. Радвам се, че все пак Брук не направи този избор и постъпи правилно.

Експонат Б

(Вдясно ви представям Експонат Б --->

Да, тази корица като че ли е по-приемлива.)


Кейд също ми хареса като персонаж, а пък още от първата им среща си проличава, че са един за друг. Е, не че имах някакво съмнение де, тъй като все пак вече не малко романи на Джули изчетох. Знаех си, че ще са заедно. Няма как. Присъстваха разбира се и типичните саркастичните забележки и подмятания. Хареса ми развитието на отношенията между тях двамата – искрите, които прехвърчаха между тях двамата; приятелството, което плавно прерасна в нещо повече; романтиката, еротиката и драмата - толкова отлично и добре премерени, че няма как да ти стане скучно, или да изпаднеш в недоумение дали не си попаднал на поредния блудкав и дразнещ посредствен роман.

Джули Джеймс е това, което мога да опиша като "утешителен автор". По същият смисъл, по който си имам и "утешителна храна", която винаги ме кара да се чувствам удобно, у дома и комфортно - книгите на Джули Джеймс ми действат по абсолютно същият начин. Зная, че няма да ме разочарова. Мога да разчитам на нейна книга, ако случайно поискам стоплящ роман, с придружаващи го чувства на 'пеперудки в стомаха' - нейните книги са перфектният избор.


И ако вие сте любители на точно такъв тип романи, не се колебайте да грабнете някоя книга (или направо всичките, както аз направих) на Джули Джеймс. Тя няма да ви разочарова.


Сега май наистина трябва да ви оставя и да си сготвя прословутата мусака, че моят 'Най - сексапилен мъж' ще вземе да негодува. Обещавам обаче, при първа възможност* да напиша и още някое ревю към книгите на Джули Джеймс, та да мирясам най - накрая!


До следващото ревю, Ангелчета!


П.С. Не забравяйте да четете!


ХоХо, -К.



*ако не изгоря мусаката или кухнята

17 views0 comments
bottom of page