top of page

Книжно Ревю: "Пропукано Кралство" от Ерин Уот

Updated: Jul 14, 2019


Книга: "Пропукано Кралство"

Поредица: "Семейство Роял"

Автор: Ерин Уот

Страници: 384

Издателство: Уо (Егмонт)


От момента, в който Хартли Райт среща Истън Роял, животът ѝ се променя напълно. Врагове и опасности я дебнат на всеки ъгъл и зад всяка врата.


След ужасен инцидент, в който Хартли губи паметта си, тя не може да се довери на никого – дори на синеокото момче, което я уверява, че всичко ще бъде наред. Инстинктът ѝ подсказва, че Истън е опасен.


Хаосът, който той всява навсякъде, е твърде голям. Чувствата, които провокира, са твърде объркващи. Истън я кара да си спомни. Хартли смята, че е по-добре да забрави... и може би е права.


Трагедия. Предателство. Доверие. Хартли ще трябва да се примири с едно – няма как да избяга от Роял.


Здравейте, Ангелчета!


Историята на Истън Роял продължава! И то само как!


Себастиан Роял пострада тежко в катастрофа, в която е въвлечена и Хартли Райт. Цялото семейство Роял и света им се срина. Сойер мрази брат си Истън, защото смята, че всичко е по вина на гаджето му Хартли, макар това да не е съвсем истина.Семейството на Хартли я обвинява, че ги е съсипала. Хартли обвинява себе си и и изглежда, че единствено Истън и Ела са тези, които са на страната на Хартли и не я винят.


Семейството на Хартли далеч не е перфектно - баща ѝ е избухлив, тираничен, контролиращ, а майка ѝ живее в илюзията, че семейството ѝ е перфектно и Хартли е тази, която ги съсипва; за майката на Хартли най - важно е какво ще си мислят хората за тях. По - голямата ѝ сестра я ненавижда, защото се интересува само от финансовото състояние на семейството. Живота на Хартли Райт далеч не е лесен. Принудена е да се изнесе от вкъщи и да се издържа сама, защото се е опълчила на баща си, а това е недопустимо.


Малко по малко Истън разбира през какво минава Хартли и прави всичко възможно да е до нея и да я подкрепя.


Сега обаче всичко се обърка.


Истън отиде в къщата на бащата на Хартли за да го подкупи и да не принуждава Хартли да се върне в Ню Йорк. Грешката на Истън беше, че отново бе пиян. И тогава се случи… Себастиан - по - малкият брат на Истън се блъсна в колата на Хартли. На всичкото отгоре от напрежението и стреса, Хартли падна и си удари главата и също е в болница, само че със загубени спомени без възможност да се върнат.


Истън трябва да е отговорен и е разделен между Хартли и импулса да я защитава и брат си, който е в кома. Всички се обръщат срещу Истън, а сякаш това не е достатъчно - едно от момичетата в училище го изнудва и си е наумило да го съсипе. Истън няма към кого да се обърне и отива в апартамента на Хартли. Най - накрая пораства, научава се да бъде отговорен и да не разчита на името и парите на баща си. Малко по малко се отърсва от пороците си и виждаме съвсем нова и различна страна на Истън Роял - много по- хубава.


Хартли малко по малко започва да закърпва изгубените си спомени, но всички около нея я лъжат и я объркват още повече. И изглежда че Истън Роял е единственият човек, на когото тя може да се довери.


Хартли и Истън се впускат в разследване на миналото ѝ и защо баща ѝ и цялото ѝ семейство я обвиняват в лъжи. Оказва се, че преди години тя е видяла баща си да взима подкуп от хора, за да потулва сериозни престъпления. Истън и Хартли искат да се опълчат срещу баща ѝ и да го изобличат, но съвсем случайно (е, не беше особено случайно, защото умишлено се промъкнаха в къщата му да го подслушват) разбраха, че бащата на Хартли иска пет милиона подкуп, за да потули делото срещу бащата на Ела.


Е, какво друго да направят освен да се съюзят с непокорната Ела и тайно да проследят бащата на Хартли на срещата му със Стив О’Халоран и да ги снимат, за да може да тикнат двамата бащи в затвора. Разбира се, това звучи като напълно обмислен план и идеално занимание в събота вечер на тийнейджъри.


И отново всичко се обърка! Стив заплаши с пистолет Калъм, Ела, Истън и Хартли; простреля и уби бащата на Хартли; бащата на Хартли пък ѝ каза, че никога не е искал деца и нарочно я е спънал, за да може да падне с надеждата да умре в болницата; Стив простреля Истън и той едва не умря.. О, и за малко да забравя - Стив О'Халоран е биологичният баща на Истън!


Да ви кажа честно, Семейство Роял наистина са толкова… драматични. Но поне всичко завърши с щастлив край.


Ела и Рийд най - накрая се ожениха! Церемонията успя и мен да просълзи (ама аз съм си по принцип доста ревлив читател, тъй че…). Йей! Себастиан се съвзе и се възстановява след инцидента. Хартли и малката ѝ сестричка отидоха да живеят в имението на Роял. И да, наистина всички заживяха щастливо! На по - добър край едва ли бих могла да се надявам.


А аз си мислех, че четвъртата книга е драматична и пълна с обрати! Определено не съм познала. Но пък ми беше безкрайно интересно да проследя живота на Хартли, който далеч не е лек и да видя през какво минава. Обожавах да минавам и през моментите, в които Истън най - накрая зарязва пороците си и се превръща в отговорен и влюбен човек, готов на всичко да защити тези, които обича. И въпреки враждата между семействата на Хартли и Истън, все пак двамата успяха да намерят и да запазят себе си.


Смятам, че с драмата, премеждията и всички препятствия, Хартли и Истън успяха да намерят пътя един към друг и да преодолеят всичко заедно. Да, тази книга определено беше повече романтична, отколкото сексуална, за разлика от предишните (романса и връзката между Ела и Рийд).


Като цяло книгата определено ми допадна и беше един прекрасен финал на поредицата.


Оставам голям фен на поредицата поради редица причини. Да, аз обожавам красивите и романтични книги, въпреки че точно тази поредица през по - голямата си част бе далеч от красива и романтична. Въпреки това очарованието ѝ се крие в това, че все пак Роял, колкото и нетипично семейство да са, успяват да се държат като голямо и сплотено семейство - те са заедно въпреки всичко и това ги прави силни.


Бляскавият и луксозен живот определено не е за всеки, защото с това идват не само безброй очаквания от обществото но и изцяло друг тип проблеми. Въпреки всичко останах очарована от света, в който бях въвлечена и сякаш не мога да се отърся - ще ми се да чета още и още за тях.


С удоволствие ще дам 5 / 5 звезди на този прекрасен финал и с тъга, че и тази поредица, като всяка друга си има своят край, аз отивам да си намеря нещо друго за четене.


П.С. Мислех си да се прехвърля на поредицата “Елитът” от Кийра Кас, ама май ще го сторя по -натам във времето.


Ще се видим в следващото ревю!


А вие, скъпи Ангелчета, не спирайте да четете, и помнете: A Book a Day keeps the Reality Away!


XoXo, - K.

2 views0 comments
bottom of page