top of page

Книжно Ревю: "Вторият гроб отляво" от Даринда Джоунс

Updated: Jul 14, 2019


"Жътварите са сладури!" - Надпис на тениска, често носена от Шарлот Джийн Дейвидсън, жътвар на души, уникум по рода си.

Книга: Вторият гроб отляво

Поредица: История за Чарли Дейвидсън

Автор: Даринда Джоунс

Издателсто: Ибис

Страници: 304


Чарли Дейвидсън отново е тук! Този път тя е по следите на изчезнала жена, но усилията ѝ са насочени и в откриването на Рейес Алегзандър Фароу - мистериозната същност, която я съпътствакато сянка през целия ѝ живот (или познат още като сина на Сатаната. Да, буквално) . Ще успее ли Чарли да го открие преди демоните, които също го издирват? Защото ако се провали... е, да речем, че гледката няма да е много красива.

Здравейте, Ангелчета!


Чарли Дейвидсън е отново тук и по - саркастична от всякога! Живота ѝ е по - смахнат дори и от моя, а дума не може да стане и в какви опасности се забърква!


Хайде, нека не ви карам да чакате, ами направо да се впуснем към ревюто!


Първата книга ни остави на прага на изумлението и откритието на Чарли, че страхотният Рейес Алегзандър Фароу е всъщност сина на Сатаната. Сега може би ще си кажете това няма как да е вярно... Е, напротив! Върнете се и прочетете отново! Да, Рейес е секси, невероятен, с тяло което бихме си продали душите за да докоснем.. И то какво се оказа? Ами да... Син на Сатаната. Страшна работа ви казвам! Рейес остави Чарли ядосана и на прага на истерията в края на първата книга, като ѝ заяви, че иска да остави земното си тяло да умре. Смахната работа! Да се чуди човек как може такова нещо и кой би се съгласил на това? Със сигурност никой със здрав разум - още повече Чарли. И аз да бях на нейно място и аз нямаше да се съглася на такова безумие.


Във втората книга Рейес е сърдит на Чарли тъй като тя е готова на всичко да намери тялото му и да предотврати глупавата му идея да остави човешката си обвивка да умре. На фона обаче се появява малко усложнение - най-добрата приятелка на Чарли - Куки, нахлува в апартамента ѝ с новината, че нейна приятелка е изчезнала. Чарли няма как да остави нещата така и се впуска в едно много опасно приключение, от което не се знае дали изобщо ще излезе жива.


Даринда отново ме изненадва с невероятните обрати и духовитата Чарли, която остава невъзмутима дори, когато в апартамента ѝ нахлуват група наемници, които искат да ѝ сторят всичко друго, но не и да я оставят жива. Наред с това Чарли трябва да преглътне гордостта си и да намери начин да издири тялото на Рейес, защото демоните, които го измъчват всеки момент ще го унищожат, а времето ѝ изтича.


Да не споменавам пък за появата на страхотния и секси Гарет Суопс, който само допълва картинката, а независимо, че в първата книга гледаше с недоверие на способностите на Чарли, то тук... Абе честно да си ви кажа смятам, че той направо си е хлътнал по нея, ама да видим... Чарли и Гарет работят рамо до рамо, за да разрешат случая с изчезналата приятелка на Куки, както и загадката с мъртвеца в багажника на колата на Куки... Следват доста престрелки, побоища и какво ли още не, а дори вече забравих колко пъти Чарли почти успя да умре в книгата...


Какво да ви кажа, Даринда успява да внесе хумор в точния момент и на точното място, а Чарли е толкова духовита, смела и направо.. безотговорна на моменти, че се смях със сълзи. Има толкова много обрати и толкова много разкрития, че чак се чудя как Чарли успява да се справи с всичко това. Аз определено не бих, от сега ви казвам!


Книгата минава през толкова много опасни и същевременно забавни моменти, и на всичкото отгоре точно когато най - малко очаквам, Дарина ми сервира стабилна порция от разкрития, които ме оставят да ги осмислям поне десет минути. В крайна сметка Чарли успя да намери тялото на Рейес и знате ли, колкото и голям фен да съм му и колкото и да ми се иска да си го взема вкъщи... Ако на мен ми беше казал, че ще ме убие ако не го уставя да умре... Ами щях да го убия и да го пратя право при баща му! Жалко, че Чарли няма как да го направи и много се радвам, че в момент на отчаяние и егоизъм ей така просто го обвърза за земното му тяло, пък да му даде един урок! Да си знае, че с него шега не бива. И колкото и ужасно да звучи, ами и аз бих постъпила така. Напълно оправдавам постъпката ѝ. Не мога само да оправдая Рейес- държи се като разглезено дете на което са му взели играчката и на всичкото отгоре се сърди на Чарли за това. Хубава работа! Надявам се в следваща книга Чарли да му даде един хубав урок и да му покаже кой е шефа.

И като минем през всичките терзания, лутане напред- назад, престрелки, разследвания и стабилна доза от типичния Чарли Дейвидсън хумор, книгата просто неусетно свършва и ти нямаш търпение да грабнеш следващата за да разбереш какво точно ще се случи.


Право да ви кажа, точно това смятам и аз да направя!


За сега ще ви оставям, защото искам да разбера какво ще се случи с Рейес и Чарли.

Вие не спирайте да четете и следете за следващото ревю!


ХоХо, -К.

9 views0 comments
bottom of page