Carrie

Jun 7, 20194 min

Книжно Ревю: "В Най - Потайните Дебри" от Холи Блек

Updated: Jul 13, 2019

Книга: "В Най - потайните дебри"

Автор: Холи Блек

Страници: 280

Издателство: SkyPrint

През гората се вие пътека, минава край поточе и изкорубен дънер, гъмжащ от буболечки и термити, и стига до стъклен ковчег, положен на земята. В него спи рогато момче с уши, напомнящи ножове.

Феърфолд е необикновено градче. Намира се точно в средата на омагьосаната гора Карлинг, обитавана от странни същества, които местните жители наричат Неземните.


 
Гората крие много тайни, ставала е свидетел на безброй купони, любовни ласки и вълшебства. Едно нещо обаче остава неизменно – в стъкления ковчег под сенките на дърветата неъзможно красивото момче продължава да спи.


 
Хейзъл и брат й Бен се убедени, че то е омагьосан принц и винаги са мечтали да го освободят, дори и това да е последното им приключение. Но желанието им изглежда все по-непостижимо.


 
До деня, в които принцът наистина се събужда...

Здравейте, Ангелчета!

Ето ме и мен с поредното ревю! Обещавам, ще се опитам да го направя по - кратичко.

Ако трябва да си призная, досега не бях чела книги на Холи Блек, но в момента в който видях корицата на “В Най - Потайните Дебри” искрата между нас просветна. Направо си беше любов от пръв поглед!

Дяволчето в мен ми мрънкаше досадно да прочета някое и друго ревю в GoodReads, но аз не се поддадох на изкушението толкова лесно. И след като бях очарована от Бриджит Кемерер ми се искаше опиянението от магическият свят никога да не свършва, затова си взех чаша горещо кафе и започнах да чета “В Най - Потайните Дебри”.

О, какво приключение беше!

Магическият свят на Холи Блек ме грабна от първата страница и ме остави без дъх. Прочетох книгата само за няколко часа и после дълго време размишлявах над това, което съм прочела. Спор няма - няма друга като Холи Блек!

Холи ни запознава с Хейзъл - смело момиче, което живее в малко градче и мечтае да бъде рицар и да се бие с чудовища. Градчето сякаш е застинало във времето - заедно с жителите на града, там живеят и странни същества: елфи, гномчета, пиксита, феи и всякакви други чудати митични създания, обитаващи гората. Всички в градчето знаят, че не бива да се пречкат на елфическото царство и взимат нужните мерки за да живеят в спогодба - ритуали, дарове, амулети, билки и какво ли още не, предавани от поколение на поколение.

В гората, на една полянка, в стъклен ковчег спи един красив елфически принц с рога, незасегнат от времето, а Хейзъл и брат ѝ Бен си мечтаят да го освободят - да го събудят.

Всичко в градчето е притихнало, спокойно, сякаш никога нищо не се случва, докато един ден ковчега на красивият принц с рога не бива счупен, а принца - изчезнал.

Разбира се, настава паника и всички подозират, че Джак - подменено елфическо момче е виновен за случилото се. Но никой не знае истината…

Хейзъл, Джак и Бен се впускат в приключение, което може да им е последното. Те трябва да намерят принца - Северин и да убият Елшовият крал. Но никой не знае, че Хейзъл е тази, която всъщност работи за Краля, а мечтата ѝ да бъде рицар… Не е само мечта.

Книгата е едно очарователно, динамично приключение, изпълнено със загадки, които и в най - смелите си мечти на читател не бих успяла да разгадая.

Благодарение на майсторският похват на Холи успях да бъда неусетно въвлечена в този красив и толкова магнетичен свят, та после дълго след това се чудих да не би да съм сънувала. Защото точно това е чувството - все едно си сънувал цялото това необикновено приключение. През по - голямата част от книгата все едно четох приказка - от онези красивите, обаятелни, необикновени светове наситени с цветове, емоции, загадки и пропити с магия.

Дори не мога да кажа, че това е книга, защото за мен това е една приказка, която със своята невероятна уникалност ме пренесе отново в детството. Като онези, които мама ми четеше преди да заспя, когато бях малка, а аз си представях всички онези принцеси, които са спасени от смели рицари. Да, точно по същият детски и невинен начин въображението ми заработи, докато четях “В Най - Потайните Дебри”. А това чувство е толкова неописуемо, невероятно ценно, че не ми се ще никога да го загубя!

Приключение, изпълнено с тайнствени земи, пропито с магия; свят на мистерия и загадки и едно смело момиче - рицар, което има за задачата да спаси целият свят от лапите на Елшовият Крал.

Не зная дали ще ми стигнат думите в речника да се възхищавам на тази прекрасна книга и на майсторството на Холи Блек, но едно е сигурно: тази книга задължително трябва да бъде прочетена, за да може и вие да се насладите на красотата, опасностите и магията бликащи от всяка една страничка.

Защото тази красива приказка е нещото, което съм убедена, че ще прочитам отново и отново - стотици пъти.

Разбира се, няма как да дам по - малко от 5 / 5 звезди за този необикновен и приказен шедьовър. И определено препоръчвам на всеки, който иска да се впусне в един необикновен свят!

Ще се видим следващият път!

А вие не спирайте да четете, и помнете: A Book a day Keeps the Reality away!

ХоХо, - К.

150
0